amandas-smycken

Alla inlägg under juli 2009

Av Amanda - 26 juli 2009 10:58

Bolmendagen igår gav lite tillskott i plånboken. :) Jag satt och "pärlade" under tiden som besökarna tittade på och skådade alla mina verk.


Mina små blomsterflickor, eller änglar (man får se dem som vad man vill) gick som smör i solksken. Rean på en del av mina smycken gav också den resultat. Det var många armband som såldes till ett billigare pris, skönt för mig - nu finns det plats för mer :)


Idag är det att plugga körkortsteori som gäller. Kanske hinner jag med att göra något nytt smycke, har några beställningar kvar. Jag har även tänkt att ta kort på min mammas armband, som jag nämnde i inlägget "efter en vecka i solen". Troligen lägger jag upp den bilden här på bloggen, i eftermiddag.


Ikväll skall jag träffa Ludvig, som hjälper mig med hemsidan. Vi skall troligen lägga upp den på ett webhotell då och finslipa på det sista - spännande och roligt :)


/ Amanda, Amandas Smycken

Av Amanda - 25 juli 2009 06:58

Igår bar det av till Halmstad, för ett besök hos min storasyster. Idag bär det av till Kårehamn, vid Bolmen.


Det är nämligen Bolmendagen idag och jag finns i Kårehamn med mina smycken.

Jag rear en del av mina smycken, och gör plats för nya juveler att pryda sig med - skynda att fynda!


Det är många hantverkare som står på olika ställen utmed Bolmen. Jag har aldrig varit där förut, men jag antar att det finns mycket att se så jag rekommenderar en liten utflykt dit, och glöm inte plånboken. :)


Igår var jag i Halmstad med Gustav, mamma och pappa och farmor. Vi hälsade på min syster Tilda, innan hon började jobba kl. 13.

Hemma hos henne fikade vi med blåbärspaj och kex, sedan åt vi lunch på värdshuset 3-hjärtan. Det var gott, ska Ni veta. :)


För att göra allt extra tydligt, och så att inga missförstånd uppstår, finns jag alltså vid Kårehamn idag med "Amandas Smycken".

Vi ses där :)


/ Amanda, Amandas Smycken

Av Amanda - 23 juli 2009 10:31

Nu är jag hemma i ett mulet Sverige, och för första gången på en hel vecka så fryser jag, lite lätt.


I Turkiet var det strålande solsken och klarblå himmel vartenda dag. Faktiskt (inte får att klaga) var det nästan FÖÖR varmt. Jag brukar alltid vara den som ligger i solen och har det bra, men den här semestern blev det mer solande under ett parasoll än under bar himmel. Egentligen gjorde inte det så mycket, i och med att solen ändå tog rätt så bra genom parasollet. :)


Varje morgon fick vi en helt fantastisk frukostbuff´e. Där fanns plättar och nybakat bröd, frukt och en hel hög med pålägg. Dessutom fick vi ta så mycket mat vi ville - helt perfekt!

Vi serverades även en otroligt god kvällsbuffé varje kväll. I den ingick ett stort salladsbord, flera olika varmrätter (som var olika för varje dag som gick), ett bord med frukter och hur mycket efterrätt vi ville!

Efterrätten var däremot godast de första två dagarna, sedan orkade vi inte lika mycket av sötsakerna och åt då mer frukt istället. :)


På kvällarna, när det var mörkare men dock inte så mycket svalare, var vi ute på stan och shoppade. Jag köpte en blommig väska, en fotlänk och tre sjalar - en till min mamma.

Riktiga turister som vi ju var, så prutade vi ner priset en hel del vilket försäljarna troligen inte förlorade någonting på ändå.


Vårt 4-stjärniga hotell låg som i "två delar". En del med en stor pool - där bodde vi, och en del på andra sidan av vägen - strandsidan med havet och restaurangen. Vi spenderade ungefär lika mycket tid vid havet som vid poolen, men tyvärr kände vi ingen större skillnad i temperatur och luftfuktighet vid havet i jämförelse med luften vid poolen, vilket vi hade hoppats på. Vi trodde att det skulle ha fläktat mer än det gjorde vid havet, men vi stod ut och klarade oss igenom veckan ändå! Någon större nöd gick det inte på oss precis.


Självklart ville vi göra någon form av utflykt på vår semester i Turkiet. Vi hade hört talas om "kleopatra-stranden", vilken skulle vara en fin strand med fint vatten, ja väldigt populär helt enkelt.

Jag, som inte är något stort fan av hav och saltvatten, blev glatt överraskad när vi kom fram till den fina stranden. Den skiljde sig verkligen mot stranden hemma vid vårt hotell Panorama, i Alanya. Gisses vad fin stranden var, och vattnet - ojoj, så klart och fint vatten, inte alls svårt att tycka om. :)


Trots att det var varmt och skönt i solen, var det också skönt att komma hem till Sverige igen. Det tror jag att vi alla (jag, gustav, rebecka och martin) var överens om. Vi hade väldigt trevligt på vår resa, men det tar på krafterna, tro det eller ej.


I en hel vecka höll jag mig från mina pärlor och min smyckestillverkning. En hel vecka, det är nog rekord för mig.

Däremot tog det inte många minuter efter det att jag kom hem till Drömminge igen igår em/kväll, innan jag satte igång med att pyssla med mina pärlor igen. Jag gjorde ett armband till min mamma, med svarta stenar som jag plockade på den fina stranden. Hon blev jätteglad :)

Skall försöka lägga upp en bild på det armbandet så fort som möjligt.


Ha det bra

/ Amanda, Amandas Smycken


Observera mitt fina halsband. Det är den lilla "ängeln" med vitt hår, som jag visade i inlägget "nytt fint, och snart flgplan :)".





Av Amanda - 15 juli 2009 10:49

Flyget går kl. 17.00 i em. Det betyder att det är bara ett fåtal timmar kvar tills vi (jag, gustav, rebecka och martin) påbörjar vår färd till flygplatsen i jönköping. - spännande! :)


Jag är färdigpackad och redo för avfärd! Men jag vill naturligtvis dela med mig av den turkosa blomsterflickan, som jag gav till gustavs storasyster, elin. Hon gillar turkost och grönt, så jag gjorde en liten blomsterflicka till henne, i hennes älsklingsfärger :) Elin verkade väldigt nöjd och glad över den lilla presenten, och hon är värd den. :)


Dagens smycke är såklart den söta och mysiga turkos/gröna blomsterflickan. Den passar bra med en kedja, så det blir ett halsband, eller bara stående i t.ex en blomstergrupp - istället för en blomma etc. :)


PS. Jag önskar Er alla en trevlig och skön vecka! Det skall i alla fall jag ha, med mycket sol och bad :)


kram

Amanda - Amandas Smycken


 




Av Amanda - 14 juli 2009 09:57

Packa, packa och ... packa!

Imorgon åker vi :)


Om jag skall vara ärlig så pirrar det faktiskt lite i magen nu, "dan före dan". Det är inte flygningen jag är orolig för, för jag tycker om att starta, svänga och landa. Nej, det är något annat, men vad vet jag inte.

Kanske är det just det att det är första gången som jag flyger utan mina föräldrar. Kanske är det ovissheten för Turkiet som spökar.

Jag vet inte, men det ordnar sig säker när vi väl är på plats i värmen :)


Nu lägger jag in musik och ljudböcker i min mobil. Perfekt att lyssna på när man ligger och steker i solen! Dessvärre kan jag inte ha med mina pärlor på semestern. Det gör lite ont, men samtidigt är det kanske bra att ta en liten paus från det med, det är ju trots allt bara en vecka.

En hel vecka i solen tillsammans med världens bästa Gustav, den snällaste Rebeckan och den där Martin som är en aning retfull (ler*). Kan det bli bättre? - Nej, jag tror inte det!


Min dator krånglade igår så jag kunde inte skriva något nytt här på bloggen. Idag är datorn i fint skick igen och jag kan också visa mina nya smycken, som jag satt och pysslade med i förgår och igår :)


Dagens smycke är detta vita halsbandet med pärlklädda ringar. Som en liten bonus, och för att jag tycker om det så mycket, visar jag också min vita lilla hjärtbärande "ängel". Hon skiljer sig lite från de tidigare små flickorna, eftersom hon har fått vita pärlor som hår på huvudet :) - mysig, tycker jag.







Av Amanda - 12 juli 2009 18:36

Ute är det regn, men inne är humöret på topp :)


Gårdagens kväll på Diggiloo var helt fantastisk! Vädret höll i sig, artisterna var bra och alla i publiken var på gott humör - vad jag kunde se.


Idag kom min syster och hennes pojkvän hem till oss och åt middag :) det var längesedan jag träffade henne, men dessvärre träffades vi inte under så lång stund. Jag skulle nämligen iväg och jobba på Värnamo-badet. Där var det ganska dött kan jag säga. Det har utan tvekan med det regniga vädret att göra.


Idag har jag också hunnit med att göra smycken - såklart! :)

Jag har en beställning på ett vitt halsband, ett matchande armband och en ring. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, inte minst med halsbandet!

Det lilla "kittet" ger ett stilrent, men ändå mysigt intryck, vilket kan behövas nu när det är så tråkigt väder ute.


Dagens smycke är alltså det lilla "kittet" med ett vitt halsband med ett silverhjärta som hänge, ett 2-radigt vitt matchande armband.

Det är en beställning från Rebecka och hon ville ha det till Turkiet och sommarvärmen :)


 



Av Amanda - 10 juli 2009 15:35

Jag vill börja med att återigen tacka för allt beröm och alla fina komplimanger :) Jag blir så fantastiskt glad av allt fint, jag får höra. TACK!


Igår kom jag hem från ett simläger i Gislaved. Jag var med som tränare, och vi hade så trevligt så. :) Däremot är det skönt att vara hemma lite också.


Idag har jag varit och klippt mig :) Jag hade i tankarna att jag bara skulle "toppa" håret och klippa upp det lite, men så blev det inte. Vi klippte av 5 cm i nacken istället, vilket är skönt nu i sommar :)

Jag blev riktigt nöjd faktiskt, något som faktiskt inte inträffar så ofta i sådana här tillfällen. Tyvärr tänker jag nog för mycket, och det är det som ställer till det.


Precis nyss, blev jag klar med ett liknande vitt hjärta, som i inlägget "svart, nytt och hjärtligt". Nu skall jag sända iväg ett sms till den glada beställaren Karin, och berätta att hennes beställningar är klara för avhämtning :)


Senare ikväll, snarare kl. 19, skall jag in till Värnamo och gå på kalas :) Det är en kompis som fyller 20 - (överrasknings-fest) :)

Där skall vi grilla och ha kul och vädret verkar ju se lovande ut :)


Igår pratade jag med Ludvig, som skall hjälpa mig med min hemsida. Han skulle sätta igång med den på allvar i helgen, sa han. Det ser jag fram emot :)

Jag önskar honom lycka till!


Imorgon skall jag jobba på badet, och sedan digiloo med Gustav. :)

Hoppas det fina vädret håller i sig bara.


I onsdags pratade jag med Åza på vmo-näringsliv. Det får jag inte glömma att berätta om. Jag, eller vi, kom på att jag i fortsättningen skall inrikta mig på att utveckla mina smycken och mina idéer, och inte ta emot lika många beställningar. Istället skall jag sälja mina smycken på min hemsida, på marknader och möjligtvis i någon affär. :)

Då har jag mycket mer tid för att utveckla mina idéer och få fram dem från pappret till färdig produkt, utan att annat kommer emellan och alla mina idéer tynar bort.

 På så sätt kommer alla mina smycken att bli alldeles unika, och kunden kan känna sig särskilt speciell, vilket är det jag vill med mina smycken :)


Nu skall jag fortsätta pyssla och skapa, sedan blir det partaj i värnamo :)


ha det bra


kram

Amanda - amandas smycken

Av Amanda - 7 juli 2009 20:47

Nu är vi svarta, jag och rebecka! (i alla fall under ögonen...)


Efter en hård dag på värnamo-badet, blev det skönhetssallong hemma i badrummet. :) Jag och rebecka (hon som skall åka med till Turkiet) har färgat ögonfransarna, så nu kan vi bada bäst vi vill - och ändå se sminkade ut :) Helt klart, hur bra som helst!


Dessvärre fäster färgen på mer än bara ögonfransarna, nämligen området under ögonen. I och med det ser jag ganska mörk och dyster ut, enligt mig, men det går bort med tiden!


Mina nya flickor, är jag fortfarande lika stolt över! De är fina, tycker jag.

Jag har även gjort ett hänge, som jag har en beställning på.


Dagens smycke är det fina hjärt-hänget, med vita och transparenta pärlor :)



Ovido - Quiz & Flashcards